Jedna z nejzdravějších potravin a zároveň jeden z nejznámějších oříšků – ano, jedná se o vlašský ořech. Když se tak nad tím zamyslíme, vyloupnuté jadérko vypadá dost podobně jako náš mozek. A opravdu, vlašské oříšky jsou vynikající potravou pro náš mozek! Obsahují totiž 70 % tuků, v nichž jsou omega 3 mastné kyseliny, které kladně působí na náš mozek. Například pokud žena v těhotenství obohatí svůj jídelníček o vlašáky, to pomůže miminku ve vývoji jeho zraku i mozku. Dále vlašské ořechy obsahují vitamíny jako E, B6 a B1, ale také minerály draslík, hořčík, vápník, železo a fosfor.To, jak úžasné tyto oříšky jsou, věděli už v mladší době kamenné. Historikové našli poznatky o konzumaci vlašáků už z doby před 8000 lety. Později Římané přišli na to, že slupka a listy ořešáku barví hnědě, a tak se rozhodli použít tuto barvu na své vlasy. Ano, lidé v tehdejším Římě použili tyto vlastnosti ořešáku k barvení vlasů.Na co můžeme ale my, v dnešní době, oříšky využít? No přeci kam jen budeme chtít! Ať už jako ozdobu koláčů, k tvorbě vánočního cukroví, k domácí výrobě granoly nebo můžeme trochu zaexperimentovat a vlašské ořechy použít na výrobu domácího oříškového másla či mléka. Nyní v podobě drti, která vám ulehčí práci.
\nSložení: 100 % vlašský ořech BIO
\nBalení: 500 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota689 kcal/2883 kJ \nTuky65,20 g\nz toho nasycené6,00 g \nSacharidy7,00 g \nz toho cukry2,60 g \nVláknina6,70 g \nBílkoviny15,20 g \nSůl0,01 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze