Black Friday Black Friday

Pekařské stroje

Počátky pečení chleba spadají do Egypta někdy kolem roku 4000 př.n.l. Díky časté konzumaci chleba se pekařské řemeslo udrželo do dnešních dní. Upéct bochník chleba můžeme i v domácích pecích nebo domácích pekárnách. První domácí pekárny vznikly již koncem osmdesátých let minulého století v Japonsku. Hojně jsou využívány lidmi, kteří trpí nesnášenlivostí lepku a pro přípravu chleba využívají bezlepkovou mouku. V těchto přístrojích se kromě chleba dají vyrobit také jiné druhy pečiva, například koláče. Slouží také k výrobě marmelády, zapečení těstovin nebo přípravě pudinku a krupicové kaše. Mnoho zajímavých receptů na pokrmy připravované v domácí pekárně nabízí řada k tomu určených kuchařek, např. Domácí pekárna snadné recepty (Mrázová).