Zázvor známe všichni především jako kořen, ze kterého se dělá koření. Zázvor je však asi metr vysoká rostlina se žlutými květy.Více z historie zázvoru. Tato rostlina pochází z jihovýchodní Asie z deštných pralesů, kde se vyskytovala volně v přírodě. To se od té doby úplně změnilo, protože dnes zázvor ve volné přírodě skoro nenajdeme. U nás v Evropě jsou první zmínky o zázvoru z Říma z 1. století, kdy právě Římané ho používali jakožto exotické koření z Indie. Dnes je Indie stále ve vedení, co se týče celosvětové produkce – zde se totiž vypěstuje až jedna třetina zázvoru, který se dále rozváží do světa. Po Indii jsou největšími producenty Čína, Nepál a Indonésie.Kouzelné účinky zázvoru? V léčitelství je zázvor už od doby mořeplavců z období pozdního středověku. Už tehdy moc dobře věděli, že zázvor má na naše tělo blahodárné účinky. Nejen, že obsahuje vitamíny E, C, A, B1 a minerály jako je fosfor, sodík, hořčík, železo a vápník, ale hlavně specifickou látku, tzv. gingerol. Tak jako mají chilli papričky, kapsaicin, tak má zázvor gingerol. Ten podporuje trávení a zázvoru dodává jeho typickou štiplavou chuť.Co dále umí zázvor? Pokud máte problémy s trávením, pálením žáhy, nadýmáním, právě zázvor by měl být vaším společníkem. Dále pomáhá unaveným svalům a dokonce obklady ze zázvoru se údajně používají v boji proti rakovině.Co se zázvorovým práškem? Zázvorový prášek je skvělou náhradou čerstvého zázvoru a má tu výhodu, že v příznivých podmínkách se dá dlouhodobě skladovat. Můžete ho použít při vaření jako koření, a dokonce je vhodný k přípravě čaje.
\nSložení: 100 % zázvor BIO \nZemě původu: Peru
\nBalení: 70 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota311 kcal/1301 kJ \nTuky3,30 g\nz toho nasycené1,00 g \nSacharidy60,00 g \nz toho cukry59,40 g \nVláknina5,90 g \nBílkoviny7,40 g \nSůl0,07 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze