100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.\nVĚDĚLI JSTE, ŽE?\n\nJahody byly dle archeologů konzumovány již v době kamenné.\nPrvní jahody...
číst celé
100% jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod, bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
\n
VĚDĚLI JSTE, ŽE?
\n
\n- Jahody byly dle archeologů konzumovány již v době kamenné.
\n- První jahody byly převážně pěstovány mnichy ve středověku.
\n- Za dnešní podobu jahod vděčíme zahradníkovi ze dvora Ludvíka XV – Antoniu Duchesnovi, díky jeho zkřížení odrůd jahodníku.
\n- Na území Čech se jahody začaly pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.
\n
\n
PROSPĚŠNÉ ÚČINKY JAHOD…
\n
\n- Antioxidační látky neutralizují škodlivé účinky volných radikálů.
\n- Díky svému alkalizujícímu účinku jahody podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu .( rostlinné antibiotikum ).
\n- Pomáhají předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup.
\n- Zlepšují proudění krve v artériích.
\n- Řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných
\n- Mají ochranný účinek na nervové buňky.
\n- Antokyanin obsažený v jahodách snižuje syntézu cholesterolu v játrech.
\n
\n
MOŽNOSTI POUŽITÍ…
\n
\n- cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem ochucení vody
\n- \npečení:
kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta \n- \nvaření:
sladká jídla (pudinky)
alkoholické i nealkoholické nápoje (sekty, koktejly…) \n
\n
Již v lidovém léčitelstvídoporučovaly babky kořenářky jahody jako lék proti revmatismu, ledvinovým kamenům, onemocnění močového měchýře i horečce.
\n
SLOŽENÍ: 100 % Jahody
\n
Země původu: Čína
\n
Nutriční hodnoty na 100g
\n\n
\n
\n\n\nEnergie | \n1 505 kJ / 360 kcal | \n
\n\nTuky | \n4 g | \n
\n\n- z toho nasycené mastné kyseliny | \n0,2 g | \n
\n\nSacharidy | \n74 g | \n
\n\n- z toho cukry | \n14 g | \n
\n\nVláknina | \n32 g | \n
\n\nBílkoviny | \n7 g | \n
\n\nSůl | \n< 0,1 g | \n
\n\n
\n\n
Informace:
\n
Nevystavujte slunečnímu záření.
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%.
Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
\n
schovat popis
Recenze