Brusinky (též je můžete najít pod názvem klikva), jsou plody keře. Dokonce je možné si brusinky vypěstovat na zahradě, jen jim musíte dopřát kyselou a vlhkou půdu.Co víme o historii brusinek? Historie těchto červených bobulí spadá do doby před objevením Ameriky – zde je používali právě Indiáni. Podle jejich legendy upustila červenou bobuli ze zobáku bájná holubice. Po objevení Ameriky se o brusinky začali zajímat i evropští kolonizátoři, kteří je dovezli k nám do Evropy.Jak brusinky působí na naše tělo? Mnoho z nás asi ví, že brusinky údajně působí jakožto prevence před zánětem močového měchýře. Tyto červené bobule mají antibakteriální a desinfekční účinky, také mohou působit proti průjmu, pomáhají posilovat imunitní systém a přispívají k regulaci zubního kazu.A jak využít brusinky slazené jablečnou šťávou? Pokud vám brusinky přijdou příliš kyselé, ale nechcete je mít doslazované cukrem, právě pro vás jsme je osladili jablečnou šťávou! A kam takové brusinky využít? Nejlépe uděláte, když je nebudete tepelně upravovat – jedině tak si zachovají všechny své minerály a další prospěšné látky. Ale pokud si chcete upéct brusinkovou buchtu, i to je možné s těmito brusinkami.
\nSložení: 60 % brusinky BIO, 39 % jablková šťáva BIO, 1 % slunečnicový olej BIO
\nBalení: 500 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota348 kcal/1456 kJ \nTuky1,30 g\nz toho nasycené0,00 g \nSacharidy80,50 g \nz toho cukry62,00 g \nVláknina4,50 g \nBílkoviny1,20 g \nSůl0,10 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze