Moruše je ovoce, které roste na teplomilných stromech – proto se pěstují v oblasti Středomoří a na Balkáně. Někdy stromy moruší můžeme v těchto oblastech najít jako okrasu teras, zahrad a měst.Druhy moruší. Moruše mají hned několik druhů – nejznámějšími jsou však: moruše červená, bílá a...
číst celé
Moruše je ovoce, které roste na teplomilných stromech – proto se pěstují v oblasti Středomoří a na Balkáně. Někdy stromy moruší můžeme v těchto oblastech najít jako okrasu teras, zahrad a měst.Druhy moruší. Moruše mají hned několik druhů – nejznámějšími jsou však: moruše červená, bílá a černá.Moruše černá. Ta pochází z jihovýchodní Asie a dorůstá výšky až 10 metrů. Plody tohoto stromů mají černou barvu a silnou sladkokyselou chuť.V čem jsou černé moruše výjimečné? Plody obsahují antioxidant resveratrol, který chrání naše buňky před oxidativním stresem, který způsobuje řadu civilizačních nemocí.Kam černé moruše využít? Můžete je použít do ovocných i oříškových směsí, kaší, buchet a koláčů, nebo je jen tak jíst u televize jako zdravé mlsání.
\n
Složení: 100 % moruše černá BIO
\n
Balení: 200 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\n
Výživové údaje ve 100 g výrobku
\n
Energetická hodnota339 kcal/1418 kJ \nTuky1,50 g\nz toho nasycené0,30 g \nSacharidy74,60 g \nz toho cukry37,70 g \nVláknina5,00 g \nBílkoviny4,20 g \nSůl0,20 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze