Pravá skořice Cassia v BIO kvalitě! Tato skořice pochází z kůry stromu Cinnamomum cassia, je známá svou silnější, pikantnější chutí a tmavší barvou než pravá (cejlonská) skořice. Je oblíbená v asijské a americké kuchyni i jako koření do sladkých i slaných pokrmů.
\n
BIO kvalita – pěstována bez použití pesticidů a chemických hnojivPůvod: Vietnam / Indonésie / Čína (vždy dle aktuální sklizně)Dostupná ve formě: mletá nebo celá kůra (tyčinky)
\n
Hlavní benefity:
\n
Intenzivní, aromatická chuť
\n
Skvělá do pečení, kaší, smoothies, čajů i kari
\n
Vhodná i pro domácí kosmetiku (masky, scruby)
\n
Přirozený antioxidant
\n
Podpora trávení a metabolismu
\n
Výroba:
\n
Cassia skořice se získává sloupnutím vnitřní kůry ze stromu Cinnamomum cassia. Po sběru se kůra suší na slunci a buď se balí jako celá (tyčinky), nebo se šetrně mele na jemný prášek. Náš dodavatel splňuje přísné podmínky ekologického zemědělství a certifikace BIO.
\n
Použití:
\n
Pečení – koláče, sušenky, muffiny
\n
Nápoje – latté, chai, domácí sirupy, likéry
\n
Vaření – asijské omáčky, marinády, kari
\n
Zdravá snídaně – do ovesných kaší, müsli
\n
Domácí kosmetika – peelingy, masky na pleť
\n
Upozornění:
\n
Cassia skořice obsahuje vyšší množství kumarinu, proto ji doporučujeme konzumovat s mírou – zejména u dětí a těhotných žen. Pro časté užívání vybírejte spíše cejlonskou skořici.
\n
Složení: 100% skořice cassia mletá Bio
\n
Balení: 100 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\n
Výživové údaje ve 100 g výrobku
\n
Energetická hodnota243 kcal/1017 kJ \nTuky1,20 g\nz toho nasycené0,30 g \nSacharidy27,50 g \nz toho cukry2,20 g \nVláknina53,10 g \nBílkoviny4,00 g \nSůl0,03 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze