Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.
\nTip pro vás: Ohřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a přidejte skořici. Tento elixír zmírní bolest v krku a při nachlazení vás a váš organismus zahřeje.
\nSložení: 100 % skořice \nZemě původu: Madagaskar
\nBalení: 1 kg \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota317 kcal/1326 kJ \nTuky3,20 g\nz toho nasycené0,90 g \nSacharidy56,00 g \nz toho cukry55,40 g \nVláknina24,40 g \nBílkoviny3,90 g \nSůl0,05 g
schovat popis
Recenze