Recenze Už vím proč

Už vím proč
Víte, jak se dělá čokoláda a jak se vyrábí cukr? A proč se sýr jmenuje camembert, či hermelín? Z čeho jíme, pijeme a kde bydlíme? Kdo neví, hned se dozví! A nejen to – i jak vzniká porcelán, mýdlo, látka, nářadí, nábytek, kniha, film a spousta dalších předmětů kolem nás. Poznáte výrobky a jejich... číst celé 

Recenze

10
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Už vím proč, patřila už v dětství mezi moje nejoblíbenější knihy, velice dlouho jsem si zvládla prohlížet průřezy továrnami a zkoumat, jak se tisknou noviny nebo vyrábí čokoláda. Při svém 70. výročí pak Albatros přistoupil k novému vydání téhle knihy a je to dobře, rozhodně si to zasloužila. Dětem se líbí, stejně jako mě, když jsem byla malá a já mám radost, že jsem se s ní po letech shledala, (A tajně doufám, že dvojka a beznadějně nedostupné v Zákulisí velkoměsta, vyjdou dříve než mi děti úplně zestárnou;).
28/10/2019
Avatar uživatele
Velmi pěkná knížka, syna (5let) opravdu zaujala a vyvolala z jeho strany spoustu otázek jak co funguje a proč je něco takto a jiné věci zase jinak. Něco takového jsem od knížky očekával a jsem rád, že to splnila. Dětem je obzvlášť v této době potřeba ukazovat, že jídlo neroste v supermarketu ani na e-shopech.
18/03/2024
Avatar uživatele
Už vím proč- skvělá kniha, ještě z dob mého dětství. Koupil jsem pro vnoučky. Pro děti ideální. I dospělý se do ní rád podívá.
18/06/2023
Avatar uživatele
Moc hezká kniha s názvem Už vím proč se klukům u nás doma velice moc líbí. Baví je se dívat a mluvit o tom, jak se různé věci vyrábí, jak co funguje. Kniha obsahuje dvacet kapitol, které jsou přehledné a velmi srozumitelně popsaných běžných částí běžného života a to od historie až po současnost. Je to zajímavá, naučná a hezká kniha, která toho dětem hodně dá a moc se jim líbí. Za nás určitě doporučuji.
22/04/2022
Avatar uživatele
Toto už je skoro knížka pro pamětníky! Jsem moc ráda, že ji Albatros znovu vydal, je zde spousta zajímavostí o tom, jak se vyrábí elektřina, jak se získává čokoláda a spousta dalších informací. Některé informace jsou dnes již technologicky překonané, ale i tak je kniha moc zajímavá a do naší sbírky jsem ji prostě musela pořídit, mám na ni dobré vzpomínky. Knížka je takovou hezkou první encyklopedií. Doporučuji.
15/09/2020
Avatar uživatele
Tato kniha Už vím proč, je rozdělena do dvaceti přehledně a srozumitelně rozepsaných kapitol popisujících dopodrobna určitou oblast běžného života od její historie, vzniku až po současnost. Třeba o tom, jak se, co dělá a vyrábí. Děti se zde dozvědí spoustu užitečných informací týkající se např. potravinářského průmyslu jako je výroba sýrů, uzenin nebo čokolády. Pro malé i velké čtenáře je velmi přínosnou a na informace bohatou knihou, proto ji moc doporučuji.
4/09/2020
Avatar uživatele
Vše proběhlo v pořádku.
22/05/2020
Avatar uživatele
Je skvělé, že tato kniha vyšla znovu. V osmdesátých letech 20. století v tehdejším Československu neměla konkurenci. Tohoto typu populárně naučné literatury pro děti bylo málo. Přestože poprvé kniha vyšla už v roce 1979, zaujme děti i dnes. Nic se nezměnilo na tom, jak tradičními postupy vzniká porcelán, nábytek nebo kniha. Velkým plusem knihy jsou ilustrace Vojtěcha Kubašty, které jsou veselé a zároveň názorné.
31/03/2020
Avatar uživatele
Už vím proč je úžasná knížka, která je dle mého názoru na našem trhu unikátní. Malé děti se zde dozvědí, jak se vyrábí nebo získávají naprosto běžné věci jako je cukr, čokoláda, hermelín, látka apod. Přijde mi super, že je kniha zaměřena na každodenní věci, se kterými se dítě pravidelně setkává. V knize rovněž oceňuji ilustrace mého oblíbence Vojtěcha Kubašty, ty dávají knize zase jiný rozměr a výborně doplňují text.
9/12/2019
Avatar uživatele
Malá dětská encyklopedie, která se podle mě velmi povedla. Líbí se mi její zpracování, je to kvalitní a povedené stejně jako ilustrace, které v knize najdeme. Dětem se kniha moc líbí hlavně z toho důvodu, že jsou velmi zvědavé, vše je zajímá a chtějí vědět jak se co vyrábí, jak věci chodí. Plus je, že vše je zde uvedeno od historie až po současnost, což považuji za velmi dobrý nápad. Dávám pět hvězdiček.
22/04/2022