Quinoa je často mylně označovaná za obilovinu, přitom se jedná o pseudoobilovinu. Pseudoobilovina má v gastronomii prakticky stejné využití jako obiloviny, akorát nepatří mezi obilní trávy.Jméno quinoa pochází z jazyka Inků a znamená „matka zrno“. Pochází z Jižní Ameriky, přesněji z andské oblasti zemí Peru, Chile a Bolívie. Evropští kolonizátoři quinou označili jakožto „inckou pšenici“ a považovali ji za jídlo pro chudé. To způsobilo, že se v Evropě moc populární nestala, až v posledních desítkách let je ve větším povědomí a oblibě. Quinoa obsahuje vitamíny A, B i C a minerály jako je například hořčík, vápník a železo.Jak a kde ji ale využít? Quinoa je velmi všestranná a proto ji můžete využít nejen jako přílohu k masitému i vegetariánskému či veganskému jídlu, ale můžete je použít jako ingredienci do salátů, a dokonce i si ji udělat na sladko. Taková quinoa s javorovým sirupem a ovocem vás jistě mile překvapí.
\nSložení: 100 % quinoa BIO
\nBalení: 500 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\nVýživové údaje ve 100 g výrobku
\nEnergetická hodnota365 kcal/1527 kJ \nTuky5,90 g\nz toho nasycené0,50 g \nSacharidy62,40 g \nz toho cukry1,60 g \nVláknina6,90 g \nBílkoviny12,20 g \nSůl0,01 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze