Quinoa je často mylně označovaná za obilovinu, přitom se jedná o pseudoobilovinu. Pseudoobilovina má v gastronomii prakticky stejné využití jako obiloviny, akorát nepatří mezi obilní trávy.Jméno quinoa pochází z jazyka Inků a znamená „matka zrno“. Pochází z Jižní Ameriky, přesněji z andské...
číst celé
Quinoa je často mylně označovaná za obilovinu, přitom se jedná o pseudoobilovinu. Pseudoobilovina má v gastronomii prakticky stejné využití jako obiloviny, akorát nepatří mezi obilní trávy.Jméno quinoa pochází z jazyka Inků a znamená „matka zrno“. Pochází z Jižní Ameriky, přesněji z andské oblasti zemí Peru, Chile a Bolívie. Evropští kolonizátoři quinou označili jakožto „inckou pšenici“ a považovali ji za jídlo pro chudé. To způsobilo, že se v Evropě moc populární nestala, až v posledních desítkách let je ve větším povědomí a oblibě.My jsme pro vás vybrali tu nejlepší quinou a udělali jsem z ní vločky. Asi většina z nás zná ovesné nebo pšenišné vločky, ale tyto jsou právě z quinoy. Příprava je podobná jako u většiny vloček: stačí je zalít horkou vodou nebo mlékem, nechat chvíli odstát a máte hotovou rychlou snídani.
\n
Složení: 100% quinoa vločky
\n
Balení: 500 g \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\n
Výživové údaje ve 100 g výrobku
\n
Energetická hodnota400 kcal/1634 kJ \nTuky5,00 g\nz toho nasycené0,00 g \nSacharidy72,50 g \nz toho cukry0,00 g \nVláknina5,00 g \nBílkoviny12,50 g \nSůl0,01 g
schovat popis
Recenze