Jak používat BIO vanilkový lusk
Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Ta z lusku nejlépe vybereme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel - cukroví, koláčů, zmrzlin a krémů. Vanilkové lusky zbavené dřeně můžeme použít do svařeného vína, nebo je vhazovat do lahve s třtinovým rumem a nechat macerovat. Takový rum je opět výborný do sladkých krémů, dezertů a na flambování, při kterém se vanilka uvolní a intenzívně provoní pokrm i celou kuchyň.
Pro ovonění klasického cukru do něj vložíme plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Lze jej použít vícekrát.
Charakteristika
Vanilka je aromatické koření původem z Mexika. Nejdůležitější látkou, kterou vanilka obsahuje, je aromatický fenolický aldehyd vanilin. Ten je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Případný bílý povlak na povrchu pak není na závadu. Jedná se o krystalizující vanilin.
Složení
Sušený plod BIO vanilky v celku 100%. Bez lepku.
Nutriční hodnoty
schovat popis
- Výrobce: Wolfberry s.r.o.
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 2 cm
- Výška balení: 17.5 cm
- Hloubka balení: 2 cm
- Váha balení: 50 g
Recenze