\nStřední třída tohoto slavného a klasického oolongu z Číny. Produkují se hlavně v provincii Fujian, Kuang-tung a na Tchajwanu. Oolong je více oxidovaný, v chuti s typickým chlebovým nádechem a lehkým aroma oříšků.K čaji se váže legenda, dle které jej nalezl chudý rolník na radu časem zničené...
číst celé
\n
Střední třída tohoto slavného a klasického oolongu z Číny. Produkují se hlavně v provincii Fujian, Kuang-tung a na Tchajwanu. Oolong je více oxidovaný, v chuti s typickým chlebovým nádechem a lehkým aroma oříšků.K čaji se váže legenda, dle které jej nalezl chudý rolník na radu časem zničené sochy Bohyně milosrdenství v chátrajícím chrámu. Čaj disponoval výtečnou chutí a lidé si jej rychle oblíbili. Z peněz, které rolník prodejem čaje vydělal, nechal chrám a sochu opravit. Díky vzkvétajícímu obchodu s čajem začal postupně vzkvétat celý okres.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce (před 1. nálevem provedeme oplachovací nálev):
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat cca 2 minuty,
\n
Příprava 3g čaje v 150ml gaiwanu (před 1. nálevem provedeme oplachovací nálev):1. až 4. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 90, 40, 100 a 160 vteřin.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze