\nVysoce kvalitní čínský černý čaj z provincie Yunnan prefektury Lincang. Je řazen mezi nejlepší čaje této oblasti. Černá varianta tohoto čaje je více raritní, neboť se čaj běžněji zpracovává na zelený způsob. Pojmenován je po svém specifickém vzhledu. Usušený list je velice tenký, rovný, dlouhý...
číst celé
\n
Vysoce kvalitní čínský černý čaj z provincie Yunnan prefektury Lincang. Je řazen mezi nejlepší čaje této oblasti. Černá varianta tohoto čaje je více raritní, neboť se čaj běžněji zpracovává na zelený způsob. Pojmenován je po svém specifickém vzhledu. Usušený list je velice tenký, rovný, dlouhý a tím připomíná borové jehličí. Obsahuje vysoký podíl zlatavých tipsů, které jsou typické pro vysoce kvalitní černé čaje. Chmýří těchto tipsů tvoří mezi listy drobné kuličky. Chuť je vytříbená, čokoládově nasládlá s podtóny ovoce a medu. \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce: \n1. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty, 2. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 1 až 2 minuty, 3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze