\nČerný čínský lehký a osvěžující čaj. Pěstuje se v čínském údolí Jinjing (provincie Hunan), které je obklopeno horami. Jinjing znamená \"Zlatá studna\", odkazuje na studny, které po léta zásobovaly město pitnou vodou.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2...
číst celé
\n
Černý čínský lehký a osvěžující čaj. Pěstuje se v čínském údolí Jinjing (provincie Hunan), které je obklopeno horami. Jinjing znamená \"Zlatá studna\", odkazuje na studny, které po léta zásobovaly město pitnou vodou.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze