\nVýborný černý indický čaj třídy FTGFOP z méně známé oblasti Sikkim z letní sklizně. Delší a silněji svinutý list s dobrým podílem tipsů. V chuti nalezneme kořeněné a oříškové tóny typické pro letní sklizně vysokohorských čajů z Indie.Indický stát Sikkim se nachází na severu Indie sevřený mezi...
číst celé
\n
Výborný černý indický čaj třídy FTGFOP z méně známé oblasti Sikkim z letní sklizně. Delší a silněji svinutý list s dobrým podílem tipsů. V chuti nalezneme kořeněné a oříškové tóny typické pro letní sklizně vysokohorských čajů z Indie.Indický stát Sikkim se nachází na severu Indie sevřený mezi Nepálem a Bhútánem a sousedí se slavnou čajovou oblastí Darjeeling. Čaje z této oblasti se často prodávají pod názvem Temi a to díky tomu, že většina produkce pochází z čajové zahrady s názvem Temi. I přesto, že tato oblast není příliš známá, v poslední době roste poptávka hlavně po místních čajích z bio produkce.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze