\nVynikající zelený čaj tzv. Buddhův čaj z provincie Anhui na východě Číny. Velice dobře zpracovaný svinutý list s dobrým podílem stříbrných tipsů. Nálev je velmi svěží a lehký s příjemnou květovo bylinnou chutí poskytující více nálevů.Oblast Anhui se nachází na východě Číny a v čajovém světě je...
číst celé
\n
Vynikající zelený čaj tzv. Buddhův čaj z provincie Anhui na východě Číny. Velice dobře zpracovaný svinutý list s dobrým podílem stříbrných tipsů. Nálev je velmi svěží a lehký s příjemnou květovo bylinnou chutí poskytující více nálevů.Oblast Anhui se nachází na východě Číny a v čajovém světě je velice dobře známá. Pochází z ní totiž pět z deseti nejslavnějších čínských čajů. Čajová tradice zde započala už v 7. století a brzy se čaje z této oblasti rozvážely po celé Číne. Západní svět objevil kouzlo těchto čajů během 19. století a to především díky produkci výborného a oblíbeného černého čaje Keemun.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze