Výborný koláč tmavého Pu-Erhu s nálevem hnědo-červené barvy a silné chuti pocházející s lístků sbíraných v roce 2013, ze starověké čajové plantáže Jingmai Dapingzhang-Nuogang, ta společně s plantáží Mangjing zabírá 1870 hektarů na kterých se nachází asi 1,13 milionu starověkých čajovníků, z nichž nejstarší čajovník má 1400 let. Průměrný věk čajovníků je zde asi 200 let. Tato oblast je nejen největší a nejzachovalejší starodávnou oblastí čajových plantáží v regionu, ale také největší starověkou kultivovanou čajovou plantáží na světě.\nDoporučená příprava 0,6 litru čaje: \nprvní nálev - cca 10 g čaje zalít vroucí převařenou vodou na 3 až 5 minut. \nMožnost zalít podruhé, přičemž prodloužíme dobu louhování na 5-10 minut.\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze