Jasmínových čajů existuje mnoho druhů v různé kvalitě. Čím vyšší sorta, tím více nálevů a tím jemnější chuť. Při přípravě se řídíme přípravou černých čínských čajů v dané kvalitě. Popíjet tento čaj je doporučováno např. po jídle z ryb nebo obecně k chuťově silným jídlům. Jasmínová chuť nápoje dovede neutralizovat a odstranit nepříjemnou vůni těchto jídel z úst. Jasmín je také od dávných dob využíván pro ceremoniální účely a patří k nejčastějším meditačním vůním. Je úzce spojen s mnoha kulturami v souvislosti s krásou a tradicemi - jeho příjemná vůně probouzí pocity hramonie, optimismu a radosti. Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev – voda o teplotě 80°C, louhujeme 2 až 3 minuty
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis- Výrobce: Čína
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 15 cm
- Výška balení: 27 cm
- Hloubka balení: 3 cm
- Váha balení: 357 g
Recenze