Pistácie pražené solené
Informace o produktu
My ve Světě plodů neznáme nikoho, komu by nechutnaly pistácie. A pokud byste o své lásce k nim pochybovali, naše pražené solené pistácie vás přesvědčí raz dva. V balení najdete jen ty nejlepší kousky pražených pistácií z USA, které jemně osolili. Stačí nalouskat a prostě se zamilovat.
TOP informace o pistáciích
- Pistácie se otevírají už na stromě, nikoli až při pražení.
- Doporučená denní dávka soli je jen 5 gramů.
- Pistácie jsou extrémně hořlavé.
- Jsou považovány za superpotravinu.
- Existují kulaté (USA) a podlouhlé (Evropa).
Poznámka nákupčího
„Jedná se o neloupané pistácie původem z USA, kde stromy/keře rostou divoce i v těch nejsušších oblastech. Ořech je i se skořápkou opražený a osolený, proto je třeba kontrolovat doporučené množství denního příjmu soli. Maximální obsah vlhkosti ořechů je 6–7 % a obsah tuku kolem 50–55 %. Jsou sladké s jemně kořenitými tóny a zaručují skvělou chuť. Jsou vhodné k vínu, pivu nebo jen tak na příjemné posezení. Vím, že jsou docela návykové a když jednou začnete louskat, je těžké přestat. Je to jeden z důvodů, proč solenou variantu stále nemáme v loupané podobě – snažíme se tím omezit přejídání pistáciemi, protože ne každý se smíří s „otravným“ loupáním skořápky u každého sousta!“
Jak se pražené solené pistácie zpracovávají?
Pistácie pravá je keř, jehož plody jsou známé pod názvem pistácie. Tyto plody rostou v trsech a mají délku přibližně dva centimetry. Zelené dužnaté oplodí postupně vysychá a chytá žluté až červené zbarvení. Sklizeň začíná v období, kdy tenká hladká slupka pukne a jemně se rozevře. Z keřů se jemně trhají a následně dále suší. K výrobě solených pražených pistácií je nutné namáčet je v solném roztoku a po opětovném usušení jemně opražit. Otvor v pistáciích tedy není způsoben pražením, ale zráním přímo na keřích.
schovat popis
Recenze
MEGAKNIHY = spolehlivý dodavatel, partner.