\nKopcovitá krajina proslaveného Asám s čajovými keři zahalenými ranní mlhou. Charakter horské půdy a svěžího chladného vzduchu vytvářejí jedinečný terrior, který se propojuje s životem rostlin a propůjčuje čajovým lístkům nezaměnitelné aroma a chuť. Lidé pracující v zahradách Asám zajišťují, že...
číst celé
\n
Kopcovitá krajina proslaveného Asám s čajovými keři zahalenými ranní mlhou. Charakter horské půdy a svěžího chladného vzduchu vytvářejí jedinečný terrior, který se propojuje s životem rostlin a propůjčuje čajovým lístkům nezaměnitelné aroma a chuť. Lidé pracující v zahradách Asám zajišťují, že všechny čajové kvality během zpracování zůstávají maximálně zachovány a přinášejí do každého šálku plody pečlivé práce.Čajová zahrada Mangalam se nachází v oblasti Asám v nejzápadnější části Indie. Zahrada je poměrně mladá s čajovou tradicí sahající padesát let nazpět. Od ostatních zahrad se odlišuje především moderní metodou pěstování čaje a také použitím klonovaných čajovníků, které se vyznačují jemnější chutí než běžné čajovníky z Asámmu. Chytré rozvržení zahrady umožňuje rostlinám tvořit velké množství čajových listů a zároveň poskytuje dostatek prostoru pro pracovníky a techniku. Tato zahrada nyní udává trendy v moderním pěstování čaje.Doporučená příprava 0,5 l čaje:první nálev - 10 g čaje zalijte cca 80°C převařenou vodou na 1 až 3 minutydruhý nálev - zalijte cca 90°C převařenou vodou na 1 až 3 minuty
\n
schovat popis
Recenze