Pokud máte rádi tmavé fermentované čaje s bohatou chutí, tento Pu Erh z čínské provincie Yunnan vás určitě nadchne. Pochází z jarní sklizně roku 2012, kdy se čajové lístky sbíraly během tradičního svátku Ming Qiang – to je období, kdy mají lístky tu nejlepší kvalitu.\nCo dělá tento čaj...
číst celé
Pokud máte rádi tmavé fermentované čaje s bohatou chutí, tento Pu Erh z čínské provincie Yunnan vás určitě nadchne. Pochází z jarní sklizně roku 2012, kdy se čajové lístky sbíraly během tradičního svátku Ming Qiang – to je období, kdy mají lístky tu nejlepší kvalitu.\nCo dělá tento čaj výjimečným? Lístky pocházejí z divoce rostoucích čajovníků, kterým je přes 50 let. Představte si to – stromy, které rostou volně v přírodě už půl století! Díky tomu má čaj nádherně komplexní, zemitou chuť s příjemnými dřevitými tóny, která se s každým douškem rozvíjí.\nČaj je lisovaný do praktických mini koláčků o váze 9 gramů – přesně tolik, kolik potřebujete na jednu konvičku. V balení najdete 10 těchto koláčků, takže si můžete dopřát kvalitní čaj kdykoliv se vám zachce.\nTento tmavý Pu Erh prošel řízenou fermentací, která mu dodává charakteristickou hladkost a plnost. Je to čaj, který si zamilují nejen znalci, ale i ti, kdo hledají něco víc než jen obyčejný čajový sáček.\nPříprava 9g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 8 minut, možno zalít podruhé.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
schovat popis
Recenze