\nGunpowder je tradiční čínský zelený čaj, který dostal své jméno podle tvaru drobných, pevně svinutých lístků připomínajících střelný prach. Pochází převážně z provincie Zhejiang, kde se vyrábí již po staletí. Po zalití se čajové kuličky pomalu rozvinou a uvolní plnou, lehce kouřovou a svěží...
číst celé
\n
Gunpowder je tradiční čínský zelený čaj, který dostal své jméno podle tvaru drobných, pevně svinutých lístků připomínajících střelný prach. Pochází převážně z provincie Zhejiang, kde se vyrábí již po staletí. Po zalití se čajové kuličky pomalu rozvinou a uvolní plnou, lehce kouřovou a svěží chuť s jemnou hořkostí v závěru.\nTento čaj je známý svou silnější chutí a delší trvanlivostí, což z něj dělá oblíbenou volbu jak pro samostatné pití, tak i jako základ pro přípravu tradičního marockého mátového čaje. Hodí se k opakovanému zalévání a nabízí vyvážený chuťový zážitek s každým šálkem.\nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze