Výborný čínský čaj Pu-Erh Beeng Cha-Shangri-La se vyznačuje jemnou, mírnou a zemitou chutí. Listy lze popsat jako tmavé, částečně černé středně velké listy se zelenými vložkami, lisované do plochého tvaru. Vyniká zejména svou nálevovou barvou. Má jasnou strukturu, kaštanový odstín s lehkým nádechem mědi. Shangri-La, ráj na Zemi, se nachází na severozápadě provincie Yunnan a je domovem mnoha obyvatel Tibetu, kteří tradičně pijí zvláště jemný druh Pu-Erhu. Právě touto kulturou byl pravděpodobně inspirován i tento vyvážený čajový blend – poprvé složený ze 70 % shu a 30 % sheng Pu-Erhu. Fermentace probíhá přirozeně a lisování se stále provádí tradičním způsobem používaným horskými kmeny. Oblast sběru: Lin Cang\n Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev: voda o teplotě cca 98°C, louhovat 3 až 5 minut\n. nálev: voda o teplotě cca 98°C, louhovat 3 až 5 minut.
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze