Tradičně se Silver Moonlight vyrábí z pupenu a prvního listu, což je patrné i u tohoto speciálního Beeng Cha. Extra jemný čajový materiál pochází z kultivaru Jing Gu Da Bai Cha a čajovníky jsou přibližně 60 let staré. Zvláštností je upravený postup při zavadání, který čaji dodává výrazné ovocné aroma, aniž by potlačoval jeho původní charakter. Středně silné lisování. Nálev světlé medové barvy. Oblast sběru: Yunnan \nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\nnálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 3 až 5 minut, \nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 3 až 5 minut.
\nPozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n schovat popis
Recenze