\nKvalitní čínský černý čaj z oblasti Anhui. Nálev svěží, vynikající, komplexní a harmonické, medově sladké chuti s vůní hořké čokolády a květovými tóny. Výborný k čokoládovým dezertům nebo k vydatné snídani. Provincie Anhui je důležitou produkční oblastí a domovem mnoha druhů čaje včetně čaje...
číst celé
\n
Kvalitní čínský černý čaj z oblasti Anhui. Nálev svěží, vynikající, komplexní a harmonické, medově sladké chuti s vůní hořké čokolády a květovými tóny. Výborný k čokoládovým dezertům nebo k vydatné snídani. Provincie Anhui je důležitou produkční oblastí a domovem mnoha druhů čaje včetně čaje Keemun. Keemun (nebo Qi Men) je některými popisován jako burgundské víno mezi čínskými čaji. Vznikl v oblasti Qi Men, po které je pojmenován. Zajímavostí některých variant tohoto čaje je možnost jejich zrání za správného skladování, což údajně vede k lepší barvě nálevu a celkové chuti čaje.\nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze