\nVynikající varianta Zlaté opice z provincie Fujian. Vysoký obsah zlatých tipsů typických pro vysoce kvalitní černé čaje. Lahodná medově sladká chuť s nádechem čokolády. Svůj název získal díky typickým zlatavým tipsům, které se v Číně označují termínem Monkey. Tipsy dodávají nálevu sametový a...
číst celé
\n
Vynikající varianta Zlaté opice z provincie Fujian. Vysoký obsah zlatých tipsů typických pro vysoce kvalitní černé čaje. Lahodná medově sladká chuť s nádechem čokolády. Svůj název získal díky typickým zlatavým tipsům, které se v Číně označují termínem Monkey. Tipsy dodávají nálevu sametový a sladký charakter a dlouhorvající aftertaste.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty\n nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze