Nekynutý, tenký měkký chléb je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů.
\nNekynutý, tenký měkký chléb je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů. Bio lavaš - to je jen mouka, voda a sůl. Nezapomeňte, že lavaš je chlazený produkt, i neotevřený jej tedy skladujte v lednici.
\nJak použít:
\n- \n
- zapečený na způsob quesadilly - lavaš posypte nastrouhaným sýrem a naplňte libovolnou náplní, přeložte a opečte na pánvi \n
- zabalený jako wrap - zabalit do něj můžete cokoliv, co vám bude dohromady chutnat (opečené tofu, čerstvou i grilovanou zeleninu, sýr, bylinky, doplňte jogurtovým dresinkem...) \n
- jednoduše natrhaný konzumujte jako přílohu k polévkám nebo jídlům z jednoho hrnce, můžete jej také předem krátce opéct nasucho na pánvi, bude pak křupavý \n
Lavaš je mnohaletou součástí arménské tradiční kuchyně a v roce 2004 byl komisí UNESCO zaveden jako jedno z mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Dnes se běžně používá ale i v Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Lavaš se zde tradičně peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr.
\nVyzkoušejte náš videorecept: Wrap se smaženým tofu a tahini omáčkou
PŠENIČNÁ mouka 64,5 %, voda, jedlá sůl, konzervant: propionan vápenatý, droždí. Baleno v ochranné atmosféře.K přímé spotřebě. Šedo-černé skvrny na výrobku prosvíající skrz jednotlivé vrstvy vznikají při pečení a nejsou na závadu výrobku.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):971kJ/232kcal. Tuky: 1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 47 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 7,3 g. Sůl: 1,49 g
\nSkladování: Skladujte v suchu při tepolotě 2-8 °C a chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.Legislativní zařazení: chléb speciální
\n schovat popis- Výrobce: Country Life
- Kód:
- Jazyk: Čeština
Recenze