Kukuřice cukrová
\nZea mays L.
\nTASTY SWEET F1
\nVelmi raný typ hybridní cukrové kukuřice. Tvoří velké klasy (20 - 22 cm) se žlutobílými, super sladkými zrny. Rostlina je vysoká 170 - 190 cm. Vhodná pro přímý konzum. Vysoký výnos.
\n\n
Obsah:
\n4 g
\nVýsev:
\nkvěten
\n\n
Spon:
\n60 x 25 cm
\nVegetační období:
\n90 – 100 dnů
\nSklizeň:
\nsrpen – záříJak pěstovat kukuřici:1. Vyséváme osivo přímo na připravený záhon během května.\n
\n2. Počítáme s tím, že kukuřice je mohutná rostlina a potřebuje dostatek místa, pěstební spon by tedy měl být minimálně 40 x 40 cm.
\n3. Semínka můžeme vysévat po dvou s tím, že po vyklíčení je podle potřeby vyjednotíme na jednu rostlinu.
\n4. Vysévat můžeme i do řádků vzdálených od sebe asi 60 cm, vzdálenost semen v řádku má být 25 cm.
\n5. Kukuřice potřebuje slunné stanoviště, na půdu nemá zvláštní nároky. Zálivka v létě podpoří vývin mohutných klasů a šťavnatých semen.
\n6. Klasy sklízíme v tzv. mléčné zralosti, kdy jsou zrna ještě měkká, použít je ale možné i zralejší kukuřice.Výživové hodnoty:Kukuřičná zrna mají neobvykle vysoký obsah vitaminu skupiny B, a to zejména thiaminu (B1), biotinu (B3), kyseliny pantotenové (B5) a kyseliny listové (B9). Z minerálních látek jsou v kukuřici zastoupeny hlavně draslík, vápník, železo, hořčík, selen, zinek a mangan. Nalezneme v ní též mnoho vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin. Značný podíl cukru (glukózy) je zdrojem energie pro naši vitalitu jak tělesnou, tak mentální. Skladování:Kukuřice cukrová je určena pro přímou spotřebu, dá se však také dobře zmrazovat.
\n schovat popis
Recenze