\nOves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1.\nNejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají....
číst celé
\n
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů. Je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1.
\n
Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza. Její předností je, že k vniknutí do buněk nepotřebuje inzulín – proto se oves doporučuje diabetikům. Oves obsahuje rozpustnou vlákninu, což je druh sacharidů se schopností zadržovat vodu, která mastí a změkčuje trávicí trakt. Lze jej tak využít jako doplněk léčby gastritidy a kolitidy. Pravidelnou konzumací ovsa v jakékoliv formě se dosahuje velmi dobrých výsledků i při prevenci a léčbě arteriosklerózy a hypertenze. Díky velké nutriční hodnotě a lehké stravitelnosti představuje oves jednu ze základních potravin lidské stravy.
Oves bezpluchý
. produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíZrna ovsa bezpluchého můžete vařit v tlakovém (nebo pomalém) hrnci, umlít na čerstvou mouku a používat na přípravu nekvašených placek (smícháním s vodou a rychlým opečením z obou stran na pánvi s nepřilnavým povrchem). Uvařené zrno (do rozpuku) můžete konzumovat přímo či je využít k výrobě pomazánek, karbanátků apod.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
\n
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu
\n
schovat popis
Recenze