Správně připravená rýže je základním předpokladem k úspěchu při výrobě sushi, protože má zásadní vliv na konzistenci tohoto pokrmu. Dokládá to i samotné slovo sushi, které v překladu znamená kyselá rýže. Aby se Vám jídlo podařilo, použijte vždy vhodnou rýži, nikdy ne obyčejnou. Rýže Sushi Itasan má speciální kulaté zrníčka, které se k výrobě sushi perfektně hodí. Po uvaření se přiměřeně lepí, ale zároveň je načechraná, takže s ní rolky ideálně vytvarujete. \n \nPříprava: Ochucuje se vždy až po tepelné úpravě a to octem (nejlépe japonským rýžovým), cukrem a solí. Na jeden kilogram uvařené rýže stačí jeden decilitr nálevu, který z dochucovadel připravíme. Rýži propereme, dokud nepoteče čistá voda. Pro zlepšení soudržnosti propranou rýži namočte na cca 1hodinu do studené vody. Na jeden šálek rýže dva šálky studené vody. Rýži vaříme 2 minuty a následně pozvolna vaříme 10 minut.\n \nSložení: Rýže kulatozrnná loupaná 100 %\n \nParametry produktu
\nZemě původu\nItálie
\nHmotnost\n500 g
\n schovat popis- Výrobce: F.W. Tandoori
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 10 cm
- Výška balení: 15 cm
- Hloubka balení: 6 cm
- Váha balení: 157 g Tagy: itasan ryze shusi 500 g
Recenze