\nPololoupaná dlouhozrnná rýže je proti bílé rýži bohatší na vitaminy a minerály. Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení.\nZ nutričního hlediska je rýži nejlepší kombinovat se zeleninou a luštěninami. Pololoupanou dlouhozrnnou rýže lze použít jako přílohu, hlavní...
číst celé
\n
Pololoupaná dlouhozrnná rýže je proti bílé rýži bohatší na vitaminy a minerály. Rýže je lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení.
\n
Z nutričního hlediska je rýži nejlepší kombinovat se zeleninou a luštěninami. Pololoupanou dlouhozrnnou rýže lze použít jako přílohu, hlavní jídlo, do salátů. Po uvaření se neslepuje. Rýže neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií. Vzhledem k mimořádně nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Její konzumace pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi.
rýže dlouhozrnná
. produkt kontrolovaného ekologického zemědělství\nMůže obsahovat stopy lepku.rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1573kJ/370kcal. Tuky: 2,9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 77 g. z toho cukry: 0,9 g. Bílkoviny: 7,9 g. Sůl: 0,02 g. Vlákniny: 3,5 g
\n
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Chraňte před slunečním zářením.Legislativní zařazení: obilný mlýnský výrobek – rýže
\n
schovat popis
Recenze