\nSkleněné demižony s úzkým otvorem pro kvašení vína, piva, medoviny a tinktury. Plastové odnímatelné pouzdro umožňuje důkladné umytí demižonu a zároveň plní funkci ochrany skla před rozbitím.\nZátky vhodné k tomuto demižonu (nejsou součástí balení):\n- Pryžová zátka 43 mm\n- Pryžová zátka s...
číst celé
\n
Skleněné demižony s úzkým otvorem pro kvašení vína, piva, medoviny a tinktury. Plastové odnímatelné pouzdro umožňuje důkladné umytí demižonu a zároveň plní funkci ochrany skla před rozbitím.
\n
Zátky vhodné k tomuto demižonu (nejsou součástí balení):\n- Pryžová zátka 43 mm\n- Pryžová zátka s uzávěrem 43 mm\n- Korková zátka 45 x 37 mm\n- Korková zátka s otvorem 8 mm\n- Pryžová zátka s uzávěrem 57 mm
\n
Charakteristika:\nSklo, ze kterého jsou demižony vyrobeny, je sodíkové sklo, které má všechna schválení pro styk s potravinami. Demižon je zelený.
\n
Použití:\nDemižony nesmí být umývány ve vroucí vodě a vystaveny rychlým tepelným změnám (přechod ze studeného do teplého prostředí), příliš vysoká teplota by mohla poškodit sklo. Doporučuje se mytí ve vlažné vodě s přídavkem dezinfekčních prostředků, např. disiřičitanu draselného.\nVýhodou skleněných demižonů je jejich vysoká těsnost a schopnost „sledovat\" fermentační proces. Z praktického hlediska se doporučuje provést první kvašení v buničině ve fermentační nádobě a poté - po prvním spojení a lisování ovoce - provést další kvašení ve skleněném demižonu.
\n
UPOZORNĚNÍ:\nVzhledem k vysokému namáhání vznikajícímu při turbulentním kvašení se doporučuje během této doby demižon uzavřít vzduchotěsnější bavlněnou vložkou, která zabrání jakémukoli rozbití skla.
\n
schovat popis
Recenze