\nZe Sangiovesa a 5 % Cannaiola. Zraje dva roky ve velkých sudech, poté v láhvi. Víno je plné, komplexní, velkého charakteru s velkým potenciálem k zrání v láhvi. Vynikající k pečeným a grilovaným masům a k hovězím steakům.\nOdrůda hroznů: 95% Sangiovese, 5% Canaiolo\nVinice: Vinice zámku...
číst celé
\n
Ze Sangiovesa a 5 % Cannaiola. Zraje dva roky ve velkých sudech, poté v láhvi. Víno je plné, komplexní, velkého charakteru s velkým potenciálem k zrání v láhvi. Vynikající k pečeným a grilovaným masům a k hovězím steakům.
\n
Odrůda hroznů: 95% Sangiovese, 5% Canaiolo\nVinice: Vinice zámku Castello di Verrazzano u Greve in Chianti, bohaté na břidlici\nExpozice: Jihovýchod\nSklizeň: Ruční sběr hroznů do malých bedýnek, třídění, pomletí, . \nVýroba: Rmutace v nerezových tancích, malolaktická fermentace.\nZrání: Zrání 24 měsíců ve velkých dubových sudech, následně v láhvi.\nBarva: Klasické víno s fialkovými reflexy v mládí, stářím jdou k brilantní rubínové.\nChuť: V ústech je plné, suché s dobrými taninem, který se stářím zakulacuje.\nDoporučení k jídlu: Pečená a grilovaná masa, florentský biftek, vyzrálé sýry, t-bone steak.\nTeplota podávání: 16-18°C
\n
schovat popis
Recenze