Jak připravovat pokrmy z tapiokové mouky
Tapiokovou mouku můžete použít jako univerzální kuchyňskou přísadu. Jako zahušťovadlo do polévek, omáček a dušených jídel, k přípravě krémů, při pečení moučníků a dezertů nebo k výrobě výborného pudinku. Ideální je také jako náhrada želatiny či rýže.
Charakteristika
Stejně jako v našich zemích používáme při vaření bramborový nebo kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k luštěninám ani obilovinám a neobsahuje tedy lepek či jiné alergeny. Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě. Je však nevhodná při nízkosacharidové dietě - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, pak by tapioka rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti.
Složení
Škrob z hlíz Manioku jedlého BIO 100%.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota:
schovat popis
Recenze