BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
\nŠpaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.
\nŠpaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.
\n\n

Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:
\n- \n
- Skvělá alternativa k běžné mouce \n
- Plná vitamínů a minerálů \n
- Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí \n
- Lehce stravitelná \n
- BIO, RAW, VEGAN \n
- Země původu: Holandsko \n
Možnosti použití špaldové mouky
\n- \n
- Vhodná k zahuštění polévek i omáček. \n
- Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty. \n
- Výborná k pečení chleba či jiného pečiva. \n
\nPopulární recepty ze špaldové mouky\n
\n
Avokádovo-špaldové brownies
\nSložení:
\n- \n
- 150 g špaldové mouky \n
- 3 vejce \n
- 170 g bílého jogurtu \n
- 1 avokádo \n
- 5 lžic medu \n
- 50 ml vody \n
- 30g holandského kakaa \n
- Kokosový olej na vymazání formy \n
Postup:
\nNejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.
\n
Špaldový chléb
\nSložení:
\n- \n
- 3 hrnky špaldové mouky \n
- 1 lžička sušeného droždí \n
- 1 lžička himalájské soli \n
- 1 lžička kmínu \n
- 2 hrnky vlažné vody \n
Postup:
\nNejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut
\n
Špaldové bulky
\nSložení:
\n- \n
- 160 g špaldové mouky \n
- 170 g cottage \n
- 1 vejce \n
- 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva \n
- Sůl \n
- Hrst dýňových semínek \n
Postup:
\nNejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.
\n\nPřednosti BrainMax Pure špaldové mouky
\n
Vysoký obsah vitamínů a minerálů
\nŠpaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.
\n
Zdroj vlákniny
\nJelikož špaldová mouka neprošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.
\n
Vhodná k pečení
\nŠpaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.
\n

BIO certifikace CZ-BIO-001
\nNaše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
\n
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
\nSložení: 100% BIO špaldová mouka
\nPůvod: Nizozemsko
\nDistributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
\nSkladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
\nHmotnost: 1 Kg
\n- Výrobce: BrainMax
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 23 cm
- Výška balení: 29 cm
- Hloubka balení: 9 cm
- Váha balení: 1.1 kg
Recenze