Konjaková mouka se používá především v asijské, čínské a japonské kuchyni. Narozdíl od běžných mouk, konjaková mouka obsahuje velké množství vlákniny, ale nemá téměř žádné sacharidy, kalorie, tuk ani lepek. Je velmi vhodná pro zahušťování pokrmů (omáček, polévek aj.) a přitom spotřebujete velmi malé množství.
\nvhodná pro low carb stravování\nvhodná pro celiaky, vegany, diabetiky\ntéměř bez sacharidů, kalorií a tuku\nnízký glykemický index\nbez lepku\npodporuje trávení, metabolismus
\n\nCo je to konjak?\nKonjac/konjak mouka neboli také Glucomannan je druh mouky, která se hojně využívá v asijských zemích. Vyrábí se ze sušené hlízy rostliny Amorphophallus konjac (Zmijovec indický). Její velkou výhodou je vysoká absorpce vody, díky vysokému obsahu vlákniny. Pokrmy tedy zahustí i za použití velmi malého množství. \n \nPoužití: Zahuštění omáček, polévek. Můžete z ní připravit pudink a ovocné želé. Můžete ji v malém množství použít na pečení pečiva a moučníků. Je vhodná k nahrazení vajec při pečení.\nNávod na použití: Na zahuštění 1 l pokrmu vám postačí 3 - 4 konjakové mouky rozmíchané v malém množství studené tekutiny.\nPro přípravu pudinku na 500 ml tekutiny předejte 5 g konjakové mouky.\n100 g balení mouky vystačí na zahuštění 25 - 30 l pokrmu.\n \nUPOZORNĚNÍ: Konjaková mouka velmi rychle váže velké množství tekutiny. Je zákázáno konzumovat kojakovou mouku samotnou, hrozí nebezpečí udušení! konzumovat lze pouze po rozpuštění ve studené vodě. Jídlo obsahující konjak by musí být připravené tak, aby mouka již nemohla vstřebávat další tekutinu. \nUchovávejte mimo dosah dětí!\n \nSložení: 100 % konjaková mouka vyrobená z kořene rostliny Konjac (Zmijovec indický - Amorphophallus konjac), konzervant: oxid siřičitý\nObsahuje 95 g vlákniny na 100 g výrobku.\n \nParametry produktu
\nZemě původu\nČína
\nHmotnost\n100 g
\n schovat popis
Recenze