Nori je nejrozšířenější mořská řasa především díky své výborné chuti. Řasy můžete jíst samotné, připravit z nich sushi nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu vaření luštěnin. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
\nBalení obsahuje 10 plátků sušených nori řas, které se u vás v kuchyni určitě neztratí. Mají velice univerzální využití. Můžete je použít klasicky k ubalení sushi rolek, ale výborné jsou i v různých pomazánkách, kterým dodají rybí chuť. Vyzkoušejte s nimi kuchyňský trik šéfkuchařů - přidejte kousek nori řasy při vaření k luštěninám. Snižují jejich nadýmavost a také zkracují dobu vaření. Navíc zvýší jejich výživovou hodnotu. Nori řasy můžete využít na celou řadu způsobů.
\nVyužití:
\n- \n
- sushi - vhodné k přípravě japonské delikatesy \n
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné \n
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch \n
- polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku \n
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti \n
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření \n
Název \"Nori\" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
\nNejvětšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech.
\nSpolečnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Mořská řasa Nori (Porphyra yezoensis).Vhodné k přípravě rýžového sushi, mohou se také plnit jakoukoli kombinací uvařených obilovin, luštěnin a zeleniny.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1394kJ/332kcal. Tuky: 5,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,8 g. Sacharidy: 15,7 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 42,2 g. Sůl: 3,3 g
\nSkladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém místě.Legislativní zařazení: Mořské řasy.
\n schovat popis
Recenze