Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Využijete ji při dochucení polévek či zeleninových jídel nebo jako pomocníka pro rychlejši uvaření luštěnin.
\nVyužití:
\n- \n
- vývar - do velkého hrnce vložte různé druhy zeleniny - neměla by chybět mrkev, cibule, kousek mořské řasy, natě, bylinky a nechte vařit klidně i několik hodin, potom přeceďte \n
- Knedlíčková polévka - recept s řasou najdete v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 22 \n
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch \n
Kombu tvoří tvrdé listy (dorůstající délky 5-10 metrů), které mají po usušení tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, díky níž jsou luštěniny vařené s Kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
\nBiopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Mořské řasy Kombu (Laminaria). Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl. Může obsahovat stopy korýšů. produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvía) opečte 5 minut při teplotě 200 °C bez předchozího namáčení nebo osmažte, b) vařte 20 minut v tlakovém hrnci c) vařte 60 minut v klasickém hrnci s luštěninami a přidejte do polévky, zeleniny, omelet a dalších pokrmů.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1017kJ/243kcal. Tuky: 0,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 36 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 9,3 g. Sůl: 2,37 g
\nSkladování: Skladujte v uzavřeném obalu.Legislativní zařazení: Mořské řasy.
\n schovat popis- Výrobce: Algamar
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 16 cm
- Výška balení: 25.5 cm
- Hloubka balení: 3 cm
- Váha balení: 124 g
Recenze