Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. Vyzkoušejte je v biokvalitě.
\nVyužití:
\n- \n
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem nebo bylinkami \n
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí \n
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit \n
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi \n
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C \n
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem \n
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
\nMungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
\nTento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Fazole mungo. Může obsahovat stopy lepku, sóji, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíFazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte doměkka 25 minut.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1355kJ/324kcal. Tuky: 1,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 46 g. z toho cukry: 6,6 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,04 g
\nSkladování: Skladujte v suchu a chladu, chraňte před přímým slunečním zářenímLegislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná
\n schovat popis- Výrobce: Country Life
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 25 cm
- Výška balení: 18 cm
- Hloubka balení: 17 cm
- Váha balení: 5.1 kg
Recenze