Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku
\nMáte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché.
\nUzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.
\nJe určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.
\nParametry:
\n- \n
- Forma na cca 1,3kg šunky \n
- Spodní základna nádoby 160 x 125mm \n
- Výška nádoby 105 mm \n
- Celková výška při maximálním výsuvu 230 mm \n
- Celková šířka včetně uší: 200 mm \n
- Hmotnost formy 1,37kg \n
Tip na kvalitní domácí šunku:
\n- \n
- 1 kg vepřové kýty \n
- 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy) \n
- lžičku cukru nebo medu \n
- 2 dcl vody \n
Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5 cm, z toho 5 kostek rozemelte nebo pokrájejte najemno a poté promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.
\nNyní je důležité maso kvalitně promíchat!
\nSnažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávejte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důležité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
\nKonečná příprava a doba vaření:
\nDo nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
\nPostupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
\nPřiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.
\nNádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)
\nUvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.
\nPřejeme vám dobrou chuť.
\nTIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
schovat popis
Recenze