155 rychlých a snadných receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeli Nejčastější otázka, která zaznívá v českých domácnostech, je: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé? Večeře u Florentýny je kuchařka, která vám na tuhle otázku odpoví....
číst celé
155 rychlých a snadných receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeli Nejčastější otázka, která zaznívá v českých domácnostech, je: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé? Večeře u Florentýny je kuchařka, která vám na tuhle otázku odpoví. Ne jednou, ale stokrát. Nabídne vám pro začátek inspiraci na celý rok – pro každé roční období dva tucty receptů na snadné a rychlé večeře. Pak vás ještě naučí, jak o nápady a inspiraci už nikdy nepřijít. Jak se stále dokola neptat, co uvařit, ale co ze všech těch možností neuvařit. Snadné, rychlé a zdravé večeře mají společný základ, a tím je zelenina. Ta jídlo odlehčí, udělá ho svěžím, zdravým a zajímavým. Právě zelenina vám dá ten potřebný první impulz, co zrovna dnes připravit. V této knížce se dozvíte, jak večeři založit na zelenině a jak k ní vybrat další suroviny, aby vzniklo dobré jídlo. Jana Florentýna Zatloukalová je zkušená kuchařka a autorka, která už dovedla do kuchyně desetitisíce žen a dívek a naučila je vařit s láskou a radostí. Pokud vám v kuchyni chybí sebevědomí, vášeň nebo inspirace, její knížky vám tohle všechno přinesou.
schovat popis
Recenze
+ Obsáhlé návodné komentované postupy. Upozornění na různá úskalí. Vysvětlení proč.
+ Rejstřík surovin.
+ Dobré členění na jednotlivé "etudy" podle ročních období. U receptů je brán v potaz i jejich energetická vydatnost.
+ Autorka se snaží koncipovat večeře podle zásad Zdravého talíře.
+ Kuchařka, kterou se můžete provařit od začátku do konce.
+ Nenarazila jsem na žádné exotické suroviny, které se špatně shání.
+ Cizokrajně znějící názvy jsou vysvětleny.
+ Přátelsky a vtipně napsáno.
- Uvítala bych více fotopostupů a fotografií jídel.
Kniha obsahuje recepty na večeře, je plná fotografií a recepty jsou srozumitelně a podrobně sepsané. Uvařit zvládne snad každý, je to dobrá kuchařka, určitě doporučuji.
Co musím pochválit tak jsou fotografii - krásné, barvené.
Recepty samotné zatím nemohu hodnotit - ještě jsem nezkoušela. Mám ale vyzkoušené recepty z jiných kuchařek a jejího webu a to je vždy špička. Najdete tu recept na falešnou pizzu, masové šišky s medvědím česnekem, domácí želé, kynutý koláč a další. Recepty jsou navíc rozdělené dle ročního období.
provede uměním vaření od a až do z, opravdu nemusíte umět vůbec nic a tahle knížka vás vším provede, připraví nás na možné chyby a pomůže vyvarovat se jich. No a navíc ještě k tomu je zároveň plná báječné inspirace na spoustu úžasných večeří. Je to jedna z nejlepších kuchařek jake znám.