Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“.
Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“ každého milovníka dobrého jídla. Tentokrát zvláště ty, kteří během týdne...
číst celé
Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“.
Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“ každého milovníka dobrého jídla. Tentokrát zvláště ty, kteří během týdne nemají příliš času stát u sporáku. Kniha obsahuje 111 rychlých rodinných pokrmů pro všední den připravených z běžně dostupných surovin, řazených v devíti kapitolách, s více než dvěma sty barevnými fotografiemi.
schovat popis
Recenze
Vepřová krkovice s brambory, česnekem a rozmarýnem (4 porce)
SUROVINY:
400 g brambor
2 lžíce změklého sádla
sůl a čerstvě mletý pepř
6 snítek rozmarýnu
4 plátky vepřové krkovice po 250g
12 neoloupaných stroužků česneku
100ml vody
POSTUP:
1) Troubu rozehřej na 200 C
2) Brambory omyj a nakrájej na 0,5 cm silné plátky. Plech nebo pánev vhodnou do trouby vymaž polovinou sádla, rozlož na ně brambory a rovnoměrně je osol a opepři. Polož na ně 4 snítky rozmarýnu
3) Plátky masa lehce klouby prstů naklepej a z obou stan osol, opepři a potři zbylým sádlem. Maso polož na brambory, rozlož na ně stroužky česneku a nasekaný zbytek rozmarýnu.
4) Zalij vodou a peč 16 minut v rozehřáté troubě.
.......
Dámy a pánové, pro ukázku jsem přepsal postup přípravy recepty z tohoto "gastronomického skvostu". Prosím věnujte pozornost především bodu 4). Ano, je tam opravdu napsáno 16 minut...Škoda, že se nemohu nahrát fotku, jak vypadá pokrm po 16 minutách v troubě na 200C :)
Jednoduše řečeno, není to hotové, nemluvím o masu nebo snad bramborách, on není hotov ani ten česnek. No nic, zkoušel jsem to tam nechat hodinu, ok maso bylo upečené, ale bramborám podlitými 100 ml vody by nepomohly snad ani další 2 hodiny. No alespoň pes nepohrdl tím masem...
Toto myslí autor vážně? Neměl snad pan "šmakuláda"možnost si prohlédnout pod co se podepisuje nebo je mu to úplně jedno? To mu vypadl nějaký mezikrok mezi body 3) a 4)?
Nevím, každopádně to je již druhý případ, kdy se jeden dua nekompromisních kritiků české gastro scény Vaněk&Pohlreich (recenze na Vietnamskou kuchyni Tuan Lan) skutečně vyznamenal a spojil svou tvář s pochybnou kuchařkou. Pan Roman ji v tomto případě dokonce musel editovat (je uveden v redakci na poslední straně)
Lidé, nekupujte to, podobných blbostí je tam víc. A nebo jo, kupte si to, ať nemám pocit, že jako jediný blbec jsem za to vyhodil
přes 3 kila. Trochu mě svrbí šrajtofle, když vidím že Prakul Production vydal také Knihy "Poklady klasické české kuchyně" nebo "Klenoty klasické evropské kuchyně". Co tam asi bude za "poklady" a "klenoty".