Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch na naší gastronomické scéně. Sladké POKLADY české a moravské kuchyně. Touto obsáhlou „sladkou“ publikací doplňují a...
číst celé
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch na naší gastronomické scéně. Sladké POKLADY české a moravské kuchyně. Touto obsáhlou „sladkou“ publikací doplňují a navazují na Vaňkovu dnes již ikonickou kuchařku Poklady klasické české kuchyně. Knihu, která časem nalezla své místo přibližně ve dvou stovkách tisíc domácností naší země. Sladké POKLADY české a moravské kuchyně jsou výběrem precizního moderně zpracovaného průvodce českou a moravskou sladkou klasikou. Téměř 190 receptů je již tradičně zpracováno detailním a zároveň jednoduchým způsobem tak, aby je bez problémů dokázal připravit i začátečník. Sladké POKLADY s více než 300 fotografiemi svým tradičním formátem a typickým vzhledem doplní sbírku „bílé řady“ Vaňkových kuchařek mnoha kulinářským sběratelům. Nadčasová kuchařka, podle které se dá opravdu vařit!
schovat popis
Recenze
I tato "sladká pekařka" je pěkně zpracovaná.
Mimochodem - vánoční cukroví z této knihy nemá chybu!
Jediné, co mě zklamalo je, že zde není recept na listové těsto. A místo toho je zde napsáno: 1 balení listového těsta (tzn. koupit). To je škoda.
Knížka v pořádku děkuji
Dopoeucuji i jako darek a davam plny pocet hvezdicek.
Pokud patříte mezi držitele Vaňkových kuchařek o tradiční české kuchyni, jež obsahují i recepty na sladké, tak ty se v této knize občas opakují, ale v jiném provedení. Většina receptru je však dosud neotištěných.
Hodně se z jeho kuchařek dá naučit a když hledáte inspiraci co uvařit k obědu nebo k večeři, tak jeho kuchařky pomůžou. Sladké poklady české a moravské kuchyně je velmi povedenou kuchařkou, kde si snadno vyberete recept na nějakou tu sladkost. Recepty nejsou složité a při dodržení receptury vás po dopečení potěší výsledek. Některé recepty zvládnete za chvilku a domácí buchta po ránu je lepší než předražený croissant které pekárny stejně neumí vyrobit tak dobře jako je mají ve Francii. Pro všechny co se chtějí zlepšit nebo zdokonalit v pečení, kuchařku doporučuji, přeji všem uspěšné pečení a dobrou chuť :)