Vaření s kvalitním kořením Skořice celá: Používá se do sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví. K přípravě masitých pokrmů do kuchyně asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj. Původ skořice byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentě a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Pěstuje se i v jiných tropických oblastech, ale nikde nedosahuje takové kvality jako na Srí Lance. Dalším méně známým druhem skořicovníku je skořice čínská. Více o koření:
\n schovat popis- Výrobce: Darka Company s.r.o.
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 13 cm
- Výška balení: 20 cm
- Hloubka balení: 5 cm
- Váha balení: 52 g
Recenze