\nZemě původu: Demokratická republika KongoRegion: North Kivu ProvinceNadmořská výška: 1.500 - 2.000 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Heirloom, RumangaboProducent: Kawa Kanzaruru CoopStupeň pražení: Full city +\nSystém řeky Kongo je odvozen z tropického klimatu a to z něj dělá dokonalou...
číst celé
\n
Země původu: Demokratická republika KongoRegion: North Kivu ProvinceNadmořská výška: 1.500 - 2.000 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Heirloom, RumangaboProducent: Kawa Kanzaruru CoopStupeň pražení: Full city +
\n
Systém řeky Kongo je odvozen z tropického klimatu a to z něj dělá dokonalou zahradu, která se nazývá Kongo deštný prales a je druhým největším deštným pralesem na světě. Povodí řeky Kongo má rozlohu téměř 1 milion km2 a řeka Kivu je hlavním přítokem řeky Kongo. Káva je zde pěstována v nadmořské výšce od 1500 do 2000 m n.m a je zpracována promytou metodou kombinovanou se sušením na slunci. Jedná se výhradně o odrůdy arabiky bourbon a její odnože.
\n
Farmáři, kteří v době válečných konfliktů nemohli odejít, zůstali vinou zničené infrastruktury a nefunkčního trhu s kávou odkázáni na příjmy z pašování sklizené kávy do Rwandy. V roce 2003 se malá skupina farmářů nechala inspirovat příkladem rwandských pěstitelských družstev a založila společenství, které v současnosti sdružuje asi 5 600 drobných farmářů. Rodinné farmy jsou velmi malé, průměrná rozloha je do 2 hektarů.
\n
schovat popis
Recenze