\nExotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů. Ječmenné miso má jemnou chuť a aroma.\nMiso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sojových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem \"miso\". Pasta se...
číst celé
\n
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů. Ječmenné miso má jemnou chuť a aroma.
\n
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sojových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem \"miso\". Pasta se vyrábí tradičním stoletým způsobem tak, že se vybrané sojové boby zatěžkají kamenem a následně fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
\n
Japonci si bez miso pasty svou kuchyň nedovedou představit. Ostatně miso polévkou svůj i den začínají. Vývar s miso pastou srkají už jako první jídlo dne na snídani. Miso pastu můžete použít jako základ miso polévky, pro zjemnění jídla, ale vykouzlíte z ní i neobvyklou zálivku na salát.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
SÓJOVÉ boby
, JEČNÉ kroupy 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). Pasterováno. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPoužívá se pro dochucení polévek, omáček, zálivek, pomazánek a zeleninových pokrmů a pokrmů z mořských řas. Přidává se do horkého již hotového pokrmu. Nevařte. Pokrm by ztratil charakteristické miso aroma. Miso je velmi slané, proto již není potřeba pokrm solit.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):630kJ/151kcal. Tuky: 6,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g. Sacharidy: 10,8 g. z toho cukry: 5,6 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 8,3 g
\n
Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.Legislativní zařazení: Fermentovaná pasta ze sójových bobů a ječných krup.
\n
schovat popis
Recenze