Pasta Umeboshi je vyrobena z japonských ume švestek nakládaných v soli s listy Shiso. Jedná se o tradiční japonský produkt. Využijete ho do dresinků, omáček či pomazánek.
\nŠvestičky Umeboshi - jak jsou u nás často nazývány, jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je ve skutečnosti odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.
\nŠvestičky umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).
\nSpolečnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
\nTento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
\nZajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Umeboshi pasta 98 % (ume švestky, jedlá sůl mořská), shiso extrakt 2 % (shiso listy, ume švestkový ocet, sůl). *BIOVhodné jako základ do dresinků a omáček.Kalorická hodnota/energie (na 100ml):154kJ/36kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,1 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 21,2 g
\nSkladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.Legislativní zařazení: Pasta umeboshi.
\n schovat popis- Výrobce: MUSO
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 9 cm
- Výška balení: 14.5 cm
- Hloubka balení: 3.5 cm
- Váha balení: 167 g
Recenze