Hřib dubový je údajně nejlépe vonící houbou, kterou můžete v lese najít. Běžně roste v listnatých a smíšených lesích v období května až října. Jeho název vychází z faktu, že hojně roste právě pod duby, ale najdete ho i pod habry, výjimečně pod jehličnatými stromy. V kuchyni je nejoblíbenějším...
číst celé
Hřib dubový je údajně nejlépe vonící houbou, kterou můžete v lese najít. Běžně roste v listnatých a smíšených lesích v období května až října. Jeho název vychází z faktu, že hojně roste právě pod duby, ale najdete ho i pod habry, výjimečně pod jehličnatými stromy. V kuchyni je nejoblíbenějším hřibem, a to díky své neodolatelné chuti i vůni. Můžete z něj připravit báječnou houbovou polévku, dát ho do smaženice nebo z něj udělat krémovou omáčku. Avšak právě když je sušený, tak je nejlepší – zvláště pak v této podobě nejlépe vynikne jeho aroma. Tak jako čerstvý, sušený hřib dubový můžete využít na stejné recepty. Zajímavé je, že dubový hřib obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů (a to především z řady B) a je silným antioxidantem, který podporuje náš imunitní systém.
\n
Složení: 100 % hřib dubový BIO
\n
Balení: 250 g \nCZ-BIO-002 \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\n
Výživové údaje ve 100 g výrobku
\n
Energetická hodnota316 kcal/1330 kJ \nTuky4,30 g\nz toho nasycené0,71 g \nSacharidy30,30 g \nz toho cukry17,00 g \nVláknina19,30 g \nBílkoviny31,30 g \nSůl0,24 g \nNutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
schovat popis
Recenze