Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky. U každé z více než třiceti hub je stručně uvedena historie užívání, morfologický popis a rozšíření, případné další příbuzné druhy, obsáhleji potom obsahové...
číst celé
Využití hub v kuchyni, stejně jako možnému pěstování se u nás věnuje řada publikací. Tato vás seznámí především s jejich léčivými účinky. U každé z více než třiceti hub je stručně uvedena historie užívání, morfologický popis a rozšíření, případné další příbuzné druhy, obsáhleji potom obsahové látky a léčebné účinky, včetně využití z hlediska tradiční čínské medicíny. Zmíněno je také jejich využití v kuchyni a možnosti případného pěstování mimo jejich přirozený výskyt. Poslední kapitolu tvoří přehled osmi u nás většinou běžně rostoucích hub, které si zaslouží naši pozornost pro jejich léčivé účinky. Součástí publikace jsou i čtyři rejstříky, z nichž věcný rejstřík je zaměřený na využití jednotlivých hub při rozličných onemocněních. Kniha je bohatě ilustrovaná a doplněna barevnou fotopřílohou.
schovat popis
Recenze
Zachycuje význam a charkteristiku hub. Detajlně popisuje obsahové látky a jejich léčivé účinky na zdraví člověka. Upozorňuje i na možné negativní účinky.
Dále se věnuje zásadám pěstování těchto zdraví prospěšných pomocníků v domácích podmínkách.
Poté se věnuje podrobnému popisu jednotlivých druhů užitných hub.
Obrazové přílohy je poskromnu a trochu hůře se v knize orientuje. Slouží spíše k přečtení, než k následnému dohledávání informací.